MAX
MIN
 
°
°
Forrás: köpönyeg.hu

Kedves leendő Horgásztárs!

Ha Ön meg kíván ismerkedni a horgászattal és azt követően rendszeresen horgászni szeretne, akkor az első teendője a horgászat törvényi és rendeleti előírásaival megismerkedni. A jogszabályok sokszor bonyolultak, ezért javasoljuk az Országos Horgászrend első fejezetének átolvasását, megismerését.

Második feladat megismerni az állami horgászvizsga állami tananyagát, melyet a NÉBIH - mint halgazdálkodási főhatóság - állított össze.

A vizsga írásbeli átfogó tesztből és szóbeli halfaj felismerési, halfajokkal kapcsolatos szabályok ismeretéből áll. A halfajok felismerése igen fontos szempont a horgászat során. Csak az a horgász képes betartani a jogszabályi előírásokat, aki jó készséggel ismeri meg az általa megfogott halfajt. Ebből következik az, hogy a fogott halfajjal mi teendő, netán azonnal gondosan visszahelyezendő, esetleg nem helyezhető vissza, vagy a nemes halak esetében mikor, milyen méret elérése eseten tartható meg és milyen mennyiségben.

Vizsgára jelentkezni a horgászvizsga lebonyolítását végző szervezet által közzétett olyan jelentkezési lapon lehet, amelyen a vizsgát lebonyolító szervezet feltüntette a horgászvizsgapontos helyszínét és időpontját. A horgászvizsgára való jelentkezési lapon a jelentkező köteles feltüntetni a nevét, születési helyét és idejét, valamint az anyja leánykori nevét.

Kedvezményes horgászvizsga!

A földművelésügyi miniszter a 41/2014 (XII. 23) VM rendeletével módosította a 133/2013.(XII. 29.) számú 'a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról' rendeletet. A rendeleti módosítás legfontosabb változása: a 10. életévet betöltött és 15. életévét be nem töltött fiatal horgász, ha horgászvizsgát kíván tenni, akkor kedvezményes vizsgadíjra- 1.000 Ft - jogosult. A rendelet tehát 12 éves korról lejjebb szállította a horgászvizsga lehetséges korhatárát és az adott korosztályon belül 3.500 forintról 1.000 Ft-ra mérsékelte az állami horgászvizsga díját.

19. § (5) Ha a Hhvtv. 40. § (3) bekezdése szerinti, de legalább 10. életévét betöltött személy horgászvizsgát tesz, ifjúsági horgásznak kell tekinteni és a 12. melléklet 6. pontjában meghatározott kedvezményes díjra jogosult. 6. sz. mellékletben Állami horgászvizsga díja ifjúsági horgász (a 10. életévet betöltött és 15. életévét be nem töltött fiatal horgász részére) 1,000,-Ft

Ha a horgászvizsga letételét követően már rendelkezik a horgászvizsga okmánnyal, akkor célszerű lakóhelye közelében, vagy az Ön által kiválasztott horgászegyesületet felkeresni, ahol tájékoztatják az állami horgászjegy váltásáról és annak feltételeiről. Ha nálunk szeretne horgászni, keressen minket elérhetőségeinken.

Fontos! Állami horgászvizsga okmányát sohase vigye a vízpartra, az csak az állami jegyváltásnak az egyik feltétele. A vizsgaokmányt mindenképpen célszerű otthon őrizni, mivel, ha esetleg egy-két évig nem horgászna utána az állami jegyváltásának meghatározó feltétele, hogy horgászvizsga okmányát be tudja mutatni.

Információk

Vértesacsai Horgász Egyesület

Cím: 8089 Vértesacsa, Vörösmarty u. 7.

Honlap: www.vhe.hu

Facebook: facebook.com/vertesacsaihe

E-mail: info@vhe.hu

Adószámunk: 18481460-1-07

 

Jegyvásárlás

Területi jegy váltható meghirdetett időpontokban 8089 Vértesacsa, Fő út 16/A szám alatt, időpont egyeztetés az info@vhe.hu emailcímen vagy a +36209711676 telefonszámon.

Napijegy váltás nyitvatartási időben a Fehérház Eszpresszóban (Fő utca), valamint Varga Juliannánál előzetes telefonos egyeztetést követően (+36 70 604 1768), illetve Tánczosné Ilonkánál szintén előzetes telefonos egyeztetést követően (+36 30 426 1088) lehetséges. A telefonos egyeztetést kérjük legkésőbb előző nap szíveskedjenek megtenni a jegyváltáshoz az érvényes állami horgászjegyet szíveskedjenek előkészíteni, illetve jegyváltás során tartsák be az egészségügyi és távolságtartási szabályokat!