MAX
MIN
 
°
°
Forrás: köpönyeg.hu

48 órás harcsafogó verseny (április)

2016-ban rendeztük meg először a kétnapos harcsafogó versenyünket, azzal a nem titkolt szándékkal hogy egy kis reklámot csináljunk a tó harcsaállományának. Sajnos a helyi horgászaink töredéke (2-3 fő) horgászik aktívan harcsára így nehéz kiemelkedő fogásokat bemutatni. A legnagyobb harcsát 2015-ben sikerült horogra csalni, ez 122 cm hosszú volt. A jellemző a 20-70 cm közötti harcsák fogása. A verseny időpontja minden év áprilisa.

Törpnap (május 1.)

Egyesületünk 2003. óta minden év május elsején rendezi a Törpnap elnevezésű horgászversenyét. Ezen a délelőttön bárki, engedély nélkül horgászhat a Vértesacsai tavon. Egyetlen feltétel van: csak törpeharcsát lehet megtartani, minden más halat vissza kell engedni a vízbe. Minden évben jelentős az érdeklődés, általában 100 fő felett van a nevezők száma, s többségük gyermek. A rendezvény elnevezése szójátékként jelenik meg. A rendezvény célja a horgászat, mint sport és szórakozás megismertetése a gyerekekkel remélve, hogy hosszabb távra is kedvet kapnak eme időtöltéshez. Illetve a tóban lévő - egyre ritkuló - törpeharcsa állomány gyérítése.

 

Évadnyitó horgászverseny (június)

Egyesületünk hagyományos évadnyitó horgászversenyére minden évben a pontytilalom végén kerül sor. Kezdetben csak házi versenynek indult, de mára jelentős a vendég horgászok részvétele is, akik az elmúlt években a szép eredményeket értek el. A versenyen minden kifogott hal számít, viszont mérlegelés után minden halat vissza kell engedni a vízbe.

 

24 órás horgászverseny (július)

A 24 órás horgászverseny minden év júliusában kerül megrendezésre. Szombat reggeltől vasárnap reggelig tart. Egyéni nyílt verseny, ám előzetes regisztrációhoz kötött. A versenyen az 1 kg feletti kifogott halak kerülnek mérlegelésre, így elsősorban a nagyobb testű halakra horgászók számára kerül megrendezésre a verseny. A verseny során kifogott halakat mérlegelés után vissza kell engedni a vízbe. Az első három helyezett és a legnagyobb halat fogó versenyző díjazásban részesül.

 

12 órás horgászverseny (augusztus)

2015. óta rendezzük meg a 12 órás horgászversenyt augusztus hónapban. Ez a szezon utolsó versenye, amely egy reggeltől estig tartó verseny. Amely megfelelő lehet azoknak, akik sokallják a 24 vagy 48 órát.

Információk

Vértesacsai Horgász Egyesület

Cím: 8089 Vértesacsa, Vörösmarty u. 7.

Honlap: www.vhe.hu

Facebook: facebook.com/vertesacsaihe

E-mail: info@vhe.hu

Adószámunk: 18481460-1-07

 

Jegyvásárlás

Területi jegy váltható meghirdetett időpontokban 8089 Vértesacsa, Fő út 16/A szám alatt, időpont egyeztetés az info@vhe.hu emailcímen vagy a +36209711676 telefonszámon.

Napijegy váltás nyitvatartási időben a Fehérház Eszpresszóban (Fő utca), valamint Varga Juliannánál előzetes telefonos egyeztetést követően (+36 70 604 1768), illetve Tánczosné Ilonkánál szintén előzetes telefonos egyeztetést követően (+36 30 426 1088) lehetséges. A telefonos egyeztetést kérjük legkésőbb előző nap szíveskedjenek megtenni a jegyváltáshoz az érvényes állami horgászjegyet szíveskedjenek előkészíteni, illetve jegyváltás során tartsák be az egészségügyi és távolságtartási szabályokat!